Алла: +38 067 236 8294
Юлія: +38 073 438 7987

Ерджієс чи Паландокен?

На лижі в Туреччину. Де кататися? На вулкані Ерджієс чи на горі Паландокен?

Вартість на скі пассу на 6 днів катання лише 350 TRY / біля 35 EUR. Дешевше, ніж будь де!

 

Поки Альпійські курорти закриті для пересічного українця, давайте розглянемо пропозиції гірськолижного відпочинку в Туреччині на курортах Паландокен та Ерджієс. Саме на ці курорти з грудня 2020 запуcкаються прямі чартерні рейси, продажі турів вже йдуть в повному обсязі, а курорти чикають українських гостей.

 

1. Прямий переліт.

Ерджієс:

Переліт до Кайсері з чотирьох міст України - Киева (двічі на тиждень), Харькова, Запоріжжя та Одеси.

Паландокен:

Переліт до Ерзурума з Києва по субботам. 

Всі рейси здійснюються на крилах авіакомпанії МАУ, провоз гірськолижного спорядження включено до вартості туру при бронюванні до 30 жовтня 2020.

 

Висновок: Туристам з регіонів простіще дістатися до Ерджієса!

 

2. Технічні характеристики курортів.

Ерджієс: 

  • Зона катання - 2200 м - 3400 м, Перепад висот - 1200 м.
  • Загальна протяжність трас - 55 км.
  • 30% - сині траси,
  • 55% - червоні траси,
  • 15% - чорні траси.
  • Площа штучного засніження - 60% (154 сніжні пушки).
  • 18 підйомників, 2 - кабіни-гондоли, 11 - кресельні, 1 - бугель, 3 інші дитячі та для початківців
  • 1 траса з освітленням (№13)
  • Загальний скі-пасс на всі траси. 
  • Система канатної підвісної дороги володіє пропускною спроможністю 26 750 осіб на годину
  • Гірськолижний центр оснащений обладнанням Doppelmayr і Leitner.

 

Паландокен:

  • Зона катання - 2200 м - 3176 м. Перепад висот - 976 м.
  • Загальна протяжність трас - 40 км.
  • 44% - сині траси,
  • 26% - червоні траси,
  • 30% - чорні траси.
  • 11 км - протяжність найдовшої траси.
  • 14 підйомників, 2 - кабіни-гондоли, 11 - кресельні, 3 інші для початківців та дитячі
  • Є освітлення та ночне катання до 22:00
  • Є схили для катання по цілині - хелі-скі. 
  • В Паландокені є дві лижні зони катань («Еждер» і «Капликая»), на яких проходять дві сертифіковані траси для змагань зі слалому і великого слалому з перепадом висот в 1000 м. А ще Паландокен є офіційним місцем тренувань збірної Туреччини з гірських лиж, всі траси курорту сертифіковані Міжнародною гірськолижної федерацією. 

 

3. SKI PASS.

Дешевше, ніж будь-де. Система СКІ-ПАССІВ на обох турецьких курортах і в Ерджієсі, і в Паландокені однакова та доволі стара. Тут ви сплачуєте не за дні катань, а за кількість проходів.

На обох курортах вважають, що при тиждневому турі та катанні 6 днів Вам достатньо СКІ-ПАССУ на 50 проходів. Вартість такого СКІ-ПАССУ складае 350 турецьких лір (трохи більше ніж 35 евро).

Вартість денного СКІ-ПАССУ коливається в межах 80 - 100 турецьких лір та складає 14 проходів.  Будь який СКІ-ПАСС дійсний до повного використання не зважаючі на дні катань.

В сезоні 2020-2021 можливі незначні зміни вартості СКІ-ПАССІВ. 

 

 

4. Розміщення

Ерджієс:

Курорт знаходиться в 20 км від центру міста Кайсері, де розташовані основні готелі. Всі готелі, а також оператори надають трансфер на гору та з гори. Біля гори є декілько готелів, але туристи переважно живуть саме у центрі міста Ксайсері. Трансфер на гору займає біля 30 хвилин в залежності від розташування готеля. В центрі міста великі можливості для прихільників шоппінгу. 

Паландокен:

Курорт знаходиться в 6 км від центру міста Ерзурум, але готелі переважно розташовані біля гори, мають можливості скі-ін та скі-аут, деякі готелі мають власні підйомники, які включени в вартість проживання. Як правило готелі працюють на базі НВ або All inclusive. Для прихільників апресскі на курорті є дискотека. До центру міста ходить транспорт загального користування або таксі.

5. Екскурсії

Ерджієс:

Одноденна або дводенна подорож до Кападокії, місце занесене до списку ЮНЕСКО та відоме своїми  надземними і підземними містами і печерами, де раніше жили люди і які стали притулком для перших християн. Крім того саме тут Ви зможете здійснити неймовірну подорож на повітряній кулі.

Паландокен:

Екскурсія в древнє місто Трабзон. який за часів Османської імперії вважався важливим центром на великому Шовковому шляху. Головною визначною пам'яткою міста вважається собор Святої Софії, побудований в 13 ст. за наказом Мануїла I. Після захоплення Трабзона у 1461 р. Мехмедом II собор був перетворений на мечеть, а після реставрації 1958-1964 рр. собор став музеєм, головною цінністю якого вважаються фрески 13 століття, що ілюструють сцени Нового Заповіту

Залишились питання? Ми допоможемо підібрати найкращий варіант саме для Вас! Натискай кнопку ЗАМОВИТИ і ми зв'яжемось з Вами найблищим часом!

 

 

ХТО МИ?

Ми команда експертів з туризму, які щиро закохані в свою справу. Ми вміємо мандувати та знаємо досконально популярні та цікаві напрямки. Ми постійно відвідуємо туристичні виставки, рекламні тури, воркшопи, ми в курсі готельних новинок та модних трендів в туризмі. Ми постійно спілкуємось з кращими готельними мережами та знаємо до кого звернутись, щоб отримати додаткові переваги для наших туристів. За потреби ми відповідаємо на дзвінки навіть у ночі (smiley) Ми знаємо чим вас здивувати. Ми в списку лідерів у надійного оператора Сoral Travel Україна і кожен рік отримуємо почесну нагороду STARWAY TRAVEL AWARDS в категоріїї BEST чи PERFECT! З нами Ваш відпочинок в надійних руках!

Алла

Алла

експерт в туризмі

+38 067 236 8294

alla@pronta.com.ua

Юлія

Юлія

експерт в туризмі

+38 073 438 7987

acc@pronta.com.ua